Pressemeddelelser

Lancering af Ukrainefonden på Marienborg

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået aftale om at oprette en Ukrainefond, som skal sikre en fortsat stærk dansk støtte til Ukraine.

Fonden lanceres på Marienborg i dag kl. 15.00 af statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen, erhvervsminister Morten Bødskov samt minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen.

Ledere fra erhvervslivet og civilsamfundet vil være til stede.

Fonden skal skabe mere sammenhæng mellem Danmarks forskellige indsatser og sikre en bred og langsigtet støtte til Ukraine.

”Udfaldet af krigen vil ikke kun afgøre Ukraines skæbne, men hele Europas. Der er et stort og akut behov for yderligere hjælp. Derfor er jeg stolt over, at vi har et bredt politisk flertal for at fastholde det høje niveau af støtte. Det betyder, at vi i dag kan præsentere den nye fond, der skal danne rammen om Danmarks fortsatte og brede støtte til Ukraine,” siger statsminister Mette Frederiksen.

Statsminister Mette Frederiksen vil byde velkommen til arrangementet, hvor ministre sammen med nøgleaktører vil udfolde fondens tre spor: militær støtte, erhvervslivets rolle og den civile indsats.

Efter lanceringen vil der blive afholdt doorstep med statsministeren, udenrigsministeren og den fungerende forsvarsminister.

Lanceringen forventes afsluttet omkring kl. 17.00.

***

Bemærk:

  • Der kræves tilmelding og gyldigt pressekort for at deltage. For tilmelding send en mail til presse@stm.dk senest onsdag den 15. marts kl. 13.00.
  • Tilmeldte journalister skal ankomme ved porten til Marienborg senest kl. 14.00. Pressekort skal bæres synligt.

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.