Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeren rejser til Kosovo, Østrig og Slovakiet

Den 14. og 15. maj besøger statsministeren Kosovo, Østrig og Slovakiet.

I Kosovo mødes statsministeren mandag den 14. maj med de danske tropper, der indgår i NATO’s mission, KFOR. Besøget finder sted kort før Vestbalkan-topmødet i Sofia den 16.-17. maj.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:
”Danske soldater gør en forskel for fred og sikkerhed i mange dele af verdenen. NATO’s mission i Kosovo har i høj grad bidraget til en langvarig stabilitet i Europas baghave. Jeg glæder mig til at få et førstehåndsindtryk af den indsats, vores soldater yder hver eneste dag.”

I Østrig skal statsministeren deltage i R20-klimakonferencen. Organisationen R20 er etableret af Californiens tidligere guvernør Arnold Schwarzenegger for at styrke klimaindsatsen blandt ikke-statslige aktører. Konferencen indledes med en middag mandag aften, hvor forbundskansler Sebastian Kurz er vært. Tirsdag den 15. maj deltager statsministeren i et panel om konkrete løsninger, der kan bidrage til at indfri klima- og verdensmålene.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:
”I en tid hvor nogle lande sætter spørgsmålstegn ved klimaindsatsen, må vi andre tage endnu hårdere fat. Regeringen har lige præsenteret et ambitiøst energiudspil, og gennem P4G forsøger vi at skabe nye partnerskaber mellem stater, regioner, byer, virksomheder og organisationer, der kan bidrage til at indfri verdensmålene og klimaaftalen fra Paris. Det ligger meget godt i tråd med tankerne bag R20. Vi skal sikre, at kampen for en grønnere klode bliver bredere forankret, og derfor er det også naturligt for mig at deltage i Wien.”

Statsministeren har også et frokostmøde med forbundskansler Sebastian Kurz tirsdag, hvorefter han mødes med Slovakiets nyvalgte premierminister Peter Pellegrini i Bratislava.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:
”Vi kommer til at mangle briterne i EU-samarbejdet. Derfor skal vi i endnu højere grad pleje og udvikle alliancer med de øvrige EU-lande. Danmark og Østrig ser ens på mange problemstillinger, og derfor er det naturligt at skabe et endnu tættere samarbejde mellem vores lande. Jeg ser også frem til at møde Slovakiets nye premierminister og blive klogere på, hvor han ser EU-samarbejdet bevæge sig hen.”

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt, telefon 3392 2259.