Indholdet på denne side vedrører regeringen Lars Løkke Rasmussen III (2016-19)
Pressemeddelelser

LLR Statsministeriets L.A. Ring-samling bliver nu digitalt tilgængelig for offentligheden

Statsministeriet modtog 31 malerier af L.A. Ring, da O. P. Christensen døde i 1956. Direktøren og kunstsamleren havde testamenteret sin samling af malerier af L.A. Ring til Statsministeriet som ”et udtryk for den taknemmelighed, jeg nærer overfor mit fædreland og i erkendelse af alt, hvad det har betydet for mig at være dansk”, som der stod i gavebrevet til den daværende statsminister Hans Hedtoft.

Malerierne pryder den dag i dag Statsministeriets lokaler, ligesom malerierne løbende udlånes til udstillinger og offentlige ejendomme.

Statsministeriet har i samarbejde med Statens Museum for Kunst fået affotograferet malerierne, så de nu kan stilles digitalt til rådighed for offentligheden. Billederne kan ses og downloades på stm.dk.

Statsministeriets administrationschef Hanne Lyngesen udtaler:

”L.A. Ring var en af de fremmeste kunstnere på sin tid.
Statsministeriets samling har stor kunstnerisk og historisk værdi, og jeg er glad for, at vi med dette fælles initiativ nu stiller materialet til rådighed for et bredere publikum.”

Vicedirektør i Statens Museum for Kunst Peter Nørgaard Larsen udtaler:

”L.A. Ring er en stor og betydningsfuld dansk kunstner, og det er forbilledligt, at Statsministeriet nu stiller deres fine samling frit til rådighed for borgerne. På Statens Museum for Kunst har vi valgt at udgive vores ophavsretsfri værker til uindskrænket brug, og som hovedmuseum for billedkunst i Danmark er vi glade for, at vores åbne billedpolitik kan være en rollemodel for andre statslige og offentlige kunstsamlinger.”

Læs mere om L.A. Ring her: kulturarv.dk

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær Jakob Bøving Arendt telefon 3392 2259.