Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Rigsmøde på Marienborg

Statsminister Mette Frederiksen, lagmand Bárður á Steig Nielsen og formand for Naalakkersuisut Múte Bourup Egede mødes den 10. juni 2021 til rigsmøde på Marienborg. På mødet vil der blive drøftet emner af fælles interesse.

I forlængelse af rigsmødet afholdes der en udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitisk drøftelse, hvor også udenrigsminister Jeppe Kofod, landsstyremand for udenrigs- og kulturanliggender Jenis av Rana, naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Udenrigs og Klima Pele Broberg, justitsminister Nick Hækkerup, landsstyremand for finanser Jørgen Niclasen samt forsvarsminister Trine Bramsen, deltager.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler i anledning af møderne:

”Jeg ser frem til det første rigsmøde, efter at der er dannet nyt Naalakkersuisut i Grønland, og til sammen med lagmanden og formanden for Naalakkersuisut at lægge sporene til vores fremtidige samarbejde.

Regeringen har et klart ønske om at styrke samarbejdet med Færøernes landsstyre og Naalakkersuisut på det udenrigs-, sikkerheds- og forsvarspolitiske område. Og jeg ser derfor også meget frem til vores fælles drøftelser på Marienborg.”      

***

  • Statsministeren afholder fælles doorstep for pressen med lagmanden og formanden for Naalakkersuisut på Marienborg kl. 18.00.
  • For at begrænse antallet af personer ved pressemødet pga. COVID-19 opfordrer Statsministeriet til, at medierne begrænser antallet af journalister og teknikere til stede.
  • Der henstilles til, at journalister og teknikere møder op med gyldigt coronapas.
  • For adgang til Marienborg skal tilmeldte ankomme mellem kl. 17.00 og 17.15. Gyldigt pressekort skal bæres synligt.
  • Tilmelding for at deltage i pressemødet sendes på mail til presse@stm.dk senest torsdag den 10. juni kl. 15.00 

***

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.