Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren besøger NATO-hovedkvarter i Polen og rejser derefter til uformelt EU-topmøde i Paris

Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen tager til Polen torsdag den 10. marts, hvor hun besøger NATO-hovedkvarteret Multinational Corps North East (MNC-NE) i Stettin.

Hovedkvarteret er en del af NATO’s styrkestruktur og spiller en afgørende rolle for afskrækkelse og forsvar i regionen.

Under besøget vil der være møde med danskere udsendt til MNC-NE og en briefing om hovedkvarteret og dets opgaver.

Derefter deltager statsministeren i et uformelt topmøde i Det Europæiske Råd i Paris den 10.-11. marts. Topmødet vil have fokus på den aktuelle situation i Ukraine og de sikkerhedspolitiske og økonomiske konsekvenser.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Sammenholdet i NATO er stærkt. Europa står sammen om at hjælpe Ukraine og det ukrainske folk. Putin skal mærke, at den russiske invasion er helt uacceptabel, og vi skal støtte ukrainerne, alt det vi kan i deres kamp for frihed og selvstændighed. Samtidig skal vi aktivt bidrage til sikkerheden i Europa og vores nærområde, og jeg ser frem til at møde de danske soldater, der hver dag er med til at sikre en stærk og robust afskrækkelse af Rusland i vores nærområde. De baltiske lande og Polen er forståeligt nok stærkt bekymrede i den tilspidsede situation, som udfordrer ikke blot Ukraine, men også men også i de tilstødende NATO-lande.

Europa står i en ny sikkerhedspolitisk situation. Det påvirker den måde, vi skal indrette vores økonomier på. Der er behov for større investeringer i forsvar, og det er Danmark klar til at levere på. Og der er behov for massive investeringer i den grønne omstilling, så vi kan gøre os fri af den russiske gas.”

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.