Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Statsministeren på officielt besøg i Grønland

Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen rejser den 14.-17. marts 2022 til Grønland på officielt besøg.

Fra mandag til tirsdag vil statsministeren besøge Nuuk og fra onsdag til torsdag Ilulissat i Nordgrønland. Formand for Naalakkersuisut Múte B. Egede vil ledsage statsministeren under hele besøget.

Besøget vil i lyset af krigen i Ukraine have særligt fokus på den aktuelle sikkerhedspolitiske situation. Også klima, grøn omstilling og uafhængighed af fossile brændstoffer vil være i fokus under besøget.

Der vil blive holdt et officielt undskyldningsarrangement for de 22 grønlandske børn, som blev sendt til Danmark i 1951. Arrangementet finder sted i Nuuk tirsdag den 15. marts kl. 12 - 14 i Grønlands kulturhus Katuaq. 

Statsministeren udtaler:

”Jeg glæder mig meget til at besøge Grønland. Den nuværende situation i Ukraine påvirker hele rigsfællesskabet, og jeg vil drøfte den nærmere med formanden for Naalakkersuisut såvel som det øvrige Naalakkersuisut.

Klimaforandringerne er en af de helt store udfordringer, og det sætter sine tydelige spor i Grønland. Det er en stærk påmindelse om, hvor vigtigt det er, at vi handler nu. Jeg ser frem til at høre om Grønlands perspektiv og drøfte, hvordan vi sammen kan gøre endnu mere.

I 1951 blev 22 grønlandske børn sendt til Danmark, og det satte spor hos dem hver især. Det betyder meget at kunne give en officiel undskyldning i Grønland på hele Danmarks vegne for de svigt, de har oplevet.”

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressetelefon på + 45 29 10 88 25.