Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Tidligere pressemeddelelser

Statsministeren besøger Færøerne 7. til 9. juni

Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen besøger Færøerne den 7.-9. juni 2022. Lagmand Bárður á Steig Nielsen er vært for besøget.

Tirsdag og onsdag er statsministeren på officielt besøg, og her er stederne Tórshavn, Koltur og Klaksvík på programmet. Regeringslederne vil have fokus på ungdomsuddannelser, erhvervsliv og færøsk kultur.

Torsdag holder statsministeren, lagmanden og formanden for Naalakkersuisut rigsmøde i Hoyvík og drøfter emner af fælles interesse i rigsfællesskabet.

Senere torsdag holder regeringslederne og øvrige danske, færøske og grønlandske regeringsmedlemmer det første møde i Udenrigs-, Sikkerheds- og Forsvarspolitisk Kontaktudvalg. Kontaktudvalget vil have særligt fokus på den aktuelle sikkerhedspolitiske situation i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Jeg glæder mig meget til igen at besøge Færøerne. Jeg ser frem til vores politiske drøftelser på rigsmødet og til mødet i det nye Udenrigs-, Sikkerheds- og Forsvarspolitiske Kontaktudvalg. Den sikkerhedspolitiske situation i verden påvirker også Arktis og Nordatlanten. Regeringen vil drøfte dette væsentlige emne med Færøernes landsstyre og Grønlands Naalakkersuisut.”

For yderligere oplysninger: Kontakt Statsministeriets pressetelefon på + 45 29 10 88 25.