Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Tidligere pressemeddelelser

Statsministeren deltager i NATO-topmøde i Madrid

Statsminister Mette Frederiksen deltager sammen med udenrigsministeren og forsvarsministeren i NATO’s topmøde i Madrid den 28.-30. juni.

NATO’s langsigtede strategi og et nyt strategisk koncept er på dagsordenen. Det samme er spørgsmålet om NATO’s tilstedeværelse mod øst og mulighederne for fortsat at støtte Ukraine.

Derudover vil der være fokus på globale udfordringer, tilpasning af NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil på længere sigt samt Finlands og Sveriges ønske om NATO-medlemsskab.

”Putins invasion af Ukraine forandrede verden – og vil forandre NATO. Derfor står vi foran et vigtigt topmøde, hvor NATO skal sætte en klar retning for fremtiden. Først og fremmest bliver der stillet større krav til alliancens territorialforsvar. Det kræver et styrket NATO, hvor alle yder mere til det fælles forsvar. Det kræver fortsatte investeringer og et styrket samarbejde mellem medlemslandene,” siger statsminister Mette Frederiksen og fortsætter:

”Jeg ønsker også, at topmødet skal bruges på at cementere Sverige og Finlands ønske om at træde ind i alliancen. Det vil indebære en klar styrkelse af NATO og betyde, at Norden nu står samlet inden for alliancen. Danmark bakker selvfølgelig fuldt op om dette.  

Som dansk statsminister er jeg også glad for og stolt over at kunne rejse til et NATO-topmøde på baggrund af, at et bredt politisk flertal for første gang har forpligtet sig til, at Danmark vil yde to procent af bruttonationalproduktet på vores forsvar – varigt.”

For yderligere oplysninger: Statsministeriets pressetelefon +45 29 10 88 25.