Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Tidligere pressemeddelelser

Statsministeren deltager i World Holocaust Forum

Statsminister Mette Frederiksen deltager i markeringen af 75-året for befrielsen af Auschwitz i Jerusalem den 22.-24. januar 2020.

Statsminister Mette Frederiksen deltager bl.a. i den officielle middag i præsident Rivlins residens den 22. januar og mindehøjtideligheden på Yad Vashem, The World Holocaust Remembrance Center, i Jerusalem den 23. januar.

Statsministeren vil under sin rejse til Jerusalem også mødes bilateralt med Israels præsident Reuven Rivlin og nogle af de overlevende danske jøder, der bor i Israel i dag.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:
”De nazistiske udryddelseslejre repræsenterer et særligt tragisk og umenneskeligt vidnesbyrd om, hvor brutalt og livstruende det var at være af jødisk oprindelse. Befrielsen af Auschwitz står centralt i erindringen. Vi og kommende generationer må blive ved med at lytte, lære og mindes, så de historiske grusomheder ikke gentager sig.”

”Antisemitisme har ingen plads i verden eller i Danmark. Jødiske samfund skal - som alle andre - kunne leve trygt og sikkert i Danmark. Det står regeringen vagt om og yder den beskyttelse, der desværre er brug for.”

”Forholdet mellem Israel og Danmark hviler på en solid historisk bund. Præsident Rivlin besøgte i 2018 Danmark for at markere 75-året for redningen af de danske jøder i 1943. Jeg ser frem til at mødes med præsidenten i Jerusalem.”

***

Yderligere oplysninger hos ledende pressesekretær i Statsministeriet, Karen Clement, telefon +45 33 92 22 59.