Indholdet på denne side vedrører regeringen Mette Frederiksen I (2019-2022)
Pressemeddelelser

Ændringer i Statsministeriets politiske sekretariat

Særlig rådgiver Sara Vad Sørensen har opsagt sin stilling i forbindelse med, at hendes barsel udløber til november. Som ny særlig rådgiver i det politiske sekretariat er Sofie Findling Andersen blevet ansat.

Sara Vad Sørensen har arbejdet for Mette Frederiksen i otte år. Først som ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet, siden som personlig assistent i Socialdemokratiet, souschef for Socialdemokratiets politiske afdeling og altså senest som særlig rådgiver i Statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen udtaler:

”Sara er et af de dygtigste mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Hun besidder en stor faglig indsigt, der har været uvurderlig i forberedelsen af de politiske udspil, vi præsenterede før valget og efterfølgende i hendes rådgivning af regeringen. Derfor ærgrer det mig også, at Sara ikke kommer tilbage efter sin barsel. Samtidig glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med Sofie og det politiske sekretariat i Statsministeriet.”

Sofie Findling Andersen har været ansat som særlig rådgiver siden Sara Vad Sørensen gik på barsel og ansættes nu. Hun kom fra en stilling som særlig rådgiver i Erhvervsministeriet og har før det blandt andet været ansat i Socialdemokratiet og Dansk Erhverv.

Det politiske sekretariat består af stabschef Martin Justesen, særlig rådgiver Sofie Findling Andersen og særlig rådgiver Nana Zarthine Christensen.