Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af den slovenske premierminister Anton Rop

Den slovenske premierminister Anton Rop kommer på besøg i Danmark mandag den 26. maj. Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil mødes med premierminister Rop til politiske samtaler og en arbejdsfrokost.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

”Jeg ser meget frem til mit møde med den slovenske premierminister Rop.

Slovenien var blandt de lande, der afsluttede forhandlingerne om medlemskab af EU under det danske formandskab. Samtidig er Slovenien blandt de lande, der i november sidste år modtog en invitation til medlemskab af NATO. Ved en folkeafstemning den 23. marts stemte et stort flertal af de slovenske vælgere for medlemskab af både EU og NATO.

Danmark og Slovenien vil som ligeværdige medlemmer af de væsentligste internationale organisationer kunne samarbejde på en lang række områder.

Mit møde med premierminister Anton Rop er et led i en række af møder med mine kolleger fra de kommende EU-medlemslande. Møderækken er ét konkret eksempel på en aktiv dansk udenrigspolitisk linie, der skal sikre Danmark de bedste muligheder for fortsat at spille en væsentlig rolle i det internationale samarbejde og ikke mindst i EU.”

* * *

Mødet finder sted på Marienborg, Nybrovej 410. Der er billedmulighed ved ankomst og mødestart klokken 11:30, og der er doorstep klokken 12:30 (sproget er engelsk).

Pressekort skal medbringes og bæres synligt, og der kræves forudgående tilmelding til Statsministeriet, Michael Helbo, på tlf. 33-92-22-22.