Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af Europa-Parlamentets formand og formændene for Parlamentets politiske grupper

Europa-Parlamentets formand Pat Cox og formændene for Parlamentets 7 politiske grupper besøger Danmark den 24. juni 2002 som en del af forberedelsen af det nært forestående danske EU-formandskab. Under besøget mødes formændene med statsminister Anders Fogh Rasmussen, udenrigsminister Per Stig Møller og europaminister Bertel Haarder. Om aftenen vil statsministeren være vært ved en middag på Marienborg.

Emnerne for drøftelserne ventes at være det kommende danske formandskab, herunder EU’s udvidelse og samarbejdet med Parlamentet.

I anledning af besøget udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Jeg ser frem til denne mulighed for at drøfte arbejdet under det kommende danske formandskab med Europa-Parlamentets formand Pat Cox og formændene for Parlamentets 7 politiske grupper. Denne type møder er ikke noget, der har været tradition for under tidligere formandskaber, men det giver begge parter en mulighed for at få etableret et godt og tillidsfuldt samarbejde, inden det for alvor går løs. Fra dansk side lægger vi vægt på et tæt samspil med Parlamentet om løsningen af de store udfordringer, vi står overfor under formandskabet. Der er mange og væsentlige opgaver, som skal løses, og kun kort tid til at gøre det. Derfor er det særligt vigtigt at samarbejdet fungere på den bedst mulige måde.”

* * *

Der vil være pressemøde med statsminister Anders Fogh Rasmussen og Europa-Parlamentets formand Pat Cox mandag den 24. juni kl. 17-17.30 i Eigtveds Pakhus, mødesal II.

Derudover vil der være photo opportunity i forbindelse med modtagelsen af Europa Parlamentet kl. 15.00 ved Eigtveds Pakhus samt ved begyndelsen af mødet.

Endvidere vil der være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af Europa Parlamentet kl. 19.00 til middagen på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.