Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af kansler Merkel

Forbundskansler Angela Merkel besøger den 19. december statsminister Anders Fogh Rasmussen. Formålet med besøget er at drøfte det kommende tyske EU-formandskab samt en række bilaterale og internationale emner.

Statsministeren udtaler: ”Jeg ser frem til mødet med den tyske forbundskansler. Danmark og Tyskland har som gode naboer og samarbejdspartnere i EU og internationalt mange fælles interesser. Angela Merkels besøg er med til at styrke de tætte forbindelser mellem vore to lande yderligere”.

* * *

Mødet med Kansler Merkel finder sted i Statsministeriet på Christiansborg. Det indledes med en tête-a-tête mellem kansleren og statsministeren, efterfulgt af et fælles møde inklusive embedsmænd. Efter mødet ledsager statsministeren kansleren til audiens hos Hendes Majestæt Dronningen på Amalienborg. Efter audiensen er der fælles pressemøde med statsministeren og kansleren i Statsministeriets Spejlsal. Pressemødet starter klokken 12:45. Dagen afsluttes med en arbejdsfrokost.

Kanslerens ankomst og starten af tête-a-tête dækkes af Polfoto og Scanpix på poolbasis.

Akkreditering:

For medlemmer af pressen der ønsker adgang til Statsministeriet for at deltage i pressemødet, kræves forudgående akkreditering. Da der er begrænset antal pladser, vil hvert medie kun få en eller to pladser. Det vil ikke være muligt for medlemmer af partiernes pressetjenester eller praktikanter at opnå adgang.

Der søges om akkreditering ved at sende en mail til Statsministeriet på stm@stm.dk. I denne mail skal angives:

  • Fuldt navn
  • Medie (f.eks. Ritzau)
  • Funktion (journalist, still-fotograf, kameramand eller tekniker)
  • CPR-nr.
  • Pressekort nr.
  • Mail-adresse
  • Arbejdstelefon-nummer, gerne mobil-nr.

Mailen skal være Statsministeriet i hænde senest fredag den 15. december klokken 15.00 (det understreges, at der ikke vil blive dispenseret fra denne frist). Som et led i akkrediteringsprocessen vil de indsendte oplysninger blive videregivet til politiet.

Mandag den 18. december klokken 13.00 vil alle der har ansøgt om akkreditering modtage en mail på den i forbindelse med akkrediteringen oplyste mail-adresse. Denne mail vil angive om man har opnået akkreditering. Der skal ikke afhentes akkrediteringsbadges. I stedet skal pressekort medbringes på dagen og bæres synligt. Det understreges, at opnået akkreditering er personlig og derfor ikke kan overdrages til andre, ej heller til personer fra samme medie.

Adgangsforhold samt tidspunkter for sikkerhedscheck:

Akkrediteret presse der skal dække pressemødet har adgang til Statsministeriet fra klokken 11:45 og skal senest være i Statsministeriet klokken 12:15 for sikkerhedscheck. Der er adgang til Statsministeriet via elevatoren fra Prins Jørgens Gård nr. 11 samt via døren til Folketinget. Pressekort og gyldig billedlegitimation skal fremvises ved adgang.

Yderligere oplysninger:

Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22