Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af Kofi Annan

Søndag den 18. juni 2006 mødes statsministeren med FN’s Generalsekretær Kofi Annan på Marienborg. Udover statsministeren deltager også udenrigsministeren og udviklingsministeren i mødet.

Statsministeren og Kofi Annan vil blandt andet drøfte reformer af FN samt de større politiske spørgsmål, som er på dagsordenen i FN’s Sikkerhedsråd, bl.a. Iran og Sudan. Danmark er i denne måned formand for Sikkerhedsrådet.

Statsministeren udtaler i denne forbindelse:

”Mit møde med Kofi Annan vil være en god lejlighed til bl.a. at drøfte arbejdet med de væsentlige reformer af FN, der skal sikre et effektivt og velfungerende FN-system.

Jeg vil også benytte lejligheden til at drøfte nogen af de væsentlige spørgsmål, der er på dagsordenen i FN’s Sikkerhedsråd. Det gælder bl.a. situationen i Iran og Sudan samt FN’s rolle i Irak. Danmark varetager i den forbindelse netop i denne måned den centrale opgave som formand for Sikkerhedsrådet.”

* * *

Kofi Annan ankommer til Marienborg klokken 11:45. Efter mødet, klokken 13:30, er der et kort pressemøde med statsministeren og generalsekretæren.

Journalister og fotografer, der ønsker at dække mødet, skal akkrediteres. Akkreditering opnås ved at kontakte Michael Helbo på tlf. 33 92 22 22. Der er frist for akkreditering fredag den 16. juni klokken 10:00.

Kun akkrediterede journalister og fotografer vil få adgang til Marienborg. Fotografer, der ønsker at filme generalsekretærens ankomst, skal være på Marienborg senest klokken 11:15 for sikkerhedscheck. Journalister og fotografer, der ønsker at deltage i pressemødet, skal være på Marienborg senest klokken 13:00 for sikkerhedscheck.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22