Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af premierminister Blair

Premierminister Tony Blair besøger den 28. november 2006 statsminister Anders Fogh Rasmussen. Formålet med besøget er at drøfte situationen i Irak samt EU- og NATO-spørgsmål. Både statsministeren og premierminister Blair deltager efterfølgende i NATO-topmødet i Riga, som finder sted samme dag.

* * *

Mødet med premierminister Blair finder sted i Statsministeriet på Christiansborg. Det indledes med en tête-a-tête mellem statsministeren og premierministeren. Dernæst fælles møde inklusive embedsmænd, efterfulgt af fælles pressemøde i Statsministeriets Spejlsal klokken 12:45. Pressemødet efterfølges af en arbejdsfrokost, hvorefter både statsministeren og premierministeren tager direkte til Riga for at deltage i NATO’s topmøde.

Akkreditering samt pools

For medlemmer af pressen der ønsker adgang til Statsministeriet for at dække besøget, kræves forudgående akkreditering samt pool-tilmelding. Der er følgende pools:

Pool 1 = Premierminister Blairs ankomst til Statsministeriet. Meget begrænset antal pladser og kun for fotografer.

Pool 2 = Billeder fra starten af tête-a-tête. Meget begrænset antal pladser og kun for fotografer.

Pool 3 = Fælles pressemøde klokken 12:45 i Statsministeriets Spejlsal. Begrænset antal pladser. Hvert medie vil kun få en eller to pladser. Det vil ikke være muligt for medlemmer af partiernes pressetjenester eller praktikanter at opnå adgang.

Akkrediteringsprocedure

Medlemmer af pressen der ønsker akkreditering bedes sende en mail til Statsministeriet på stm@stm.dk. I denne mail skal angives:

  • Fuldt navn
  • Medie (f.eks. Ritzau)
  • Funktion (journalist, still-fotograf, kameramand eller tekniker)
  • CPR-nr.
  • Pressekort nr.
  • Mail-adresse
  • Arbejdstelefon-nummer, gerne mobil-nr.

Mailen skal være Statsministeriet i hænde senest torsdag den 23. november klokken 17.00 (det understreges, at der ikke vil blive dispenseret fra denne frist). Som et led i akkrediteringsprocessen vil de indsendte oplysninger blive videregivet til politiet.

Mandag den 27. november klokken 13.00 vil alle, der har ansøgt om akkreditering modtage en mail på den i forbindelse med akkrediteringen oplyste mail-adresse. Denne mail vil angive om man har opnået akkreditering samt hvilke pools man har fået adgang til. Der skal ikke afhentes akkrediteringsbadges eller poolkort. I stedet skal pressekort medbringes på dagen og bæres synligt. Det understreges, at opnået akkreditering er personlig og derfor ikke kan overdrages til andre, ej heller til personer fra samme medie.

Adgangsforhold samt tidspunkter for sikkerhedscheck

På dagen vil der for akkrediteret presse være adgang til Statsministeriet via elevatoren fra Prins Jørgens Gård nr. 11 samt via døren til Folketinget. Pressekort og gyldig billedlegitimation skal medbringes og bæres synligt.

Pool 1 og 2 har adgang til Statsministeriet fra klokken 10:45, og skal være i Statsministeriet senest klokken 11.00.

Pool 3 har adgang til Statsministeriet fra klokken 11:45 og skal senest være i Statsministeriet klokken 12:10.

Yderligere oplysninger:

Mellem 22.-25. november: Kasper Høeg-Jensen, tlf. 33 92 22 36

Efter 25. november: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22