Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Besøg af Ruslands premierminister Mikhail M. Kasjanov

Den 23. april 2002 mødes statsministeren med den russiske regeringschef Mikhail Mikhailovich Kasjanov til politiske samtaler og en officiel frokost.

Mikhail M. Kasjanov er på officielt besøg i Danmark den 22.-23. april 2002, ledsaget af sin hustru, Irina Borisovna Kasjanova.

Statsministerens og premierministerens samtaler vil bl.a. omhandle en række emner på EU/Rusland-dagsordenen, herunder energi-dialogen, EU’s Nordlige Dimension og udsigten til russisk medlemskab af verdenshandelsorganisationen WTO.

Premierminister Kasjanov står i spidsen for omdannelsen af Rusland til en markedsøkonomi. Dette arbejde er en vigtig forudsætning for landets igangværende modernisering og orientering imod EU, som er dets vigtigste samhandelspartner.

Et andet emne vil være Kaliningrad-provinsens udvikling, herunder i forbindelse med EU’s udvidelse. Guvernør Jegorov fra denne russiske naboprovins indgår i den russiske delegation.

Også sikkerhedspolitiske spørgsmål som forholdet mellem NATO og Rusland og bekæmpelsen af international terrorisme hører til de aktuelle emner, der skal tages op.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler i anledning af besøget:

”Jeg ser meget frem til at møde premierminister Kasjanov som repræsentant for det unge, nye Rusland, vi i disse år ser udvikle sig. Besøget bliver en god lejlighed til at gennemgå de vigtigste emner på den internationale dagsorden og tage bestik af det dansk-russiske forhold. Etableringen af personlig kontakt til den russiske regeringschef har indlysende betydning forud for det danske EU-formandskab.”

* * *

De politiske samtaler finder sted kl. 10.00-11.00 i Statsministeriet, Egetræssalen.

Der afholdes pressemøde kl. 11.00-11.30 i Spejlsalen, Statsministeriet.

Der vil derudover være photo opportunity i forbindelse med:

- statsministerens modtagelse af hr. Kasjanov ved Dronningeporten kl. 9.55,

- umiddelbart før de politiske drøftelser i Egetræssalen kl. 10.00,

- statsministerparrets modtagelse af hr. og fru. Kasjanov på repos ́en uden for Riddersalen (for enden af Kongetrappen) kl. 12.55 forud for den officielle frokost i Fløjlsgemakket.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Pressechef Michael Kristiansen, tlf.: 33 92 22 59/40 72 72 24 eller fuldm. Jesper Fersløv Andersen 33 92 22 35.

NB: Der gøres opmærksom på, at statsministerens ordinære tirsdagspressemøde som følge af ovenstående er flyttet til kl. 11.45 (Spejlsalen).