Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Britisk styrkeforøgelse i Afghanistan

Storbritannien har i dag bekendtgjort, at man hen over sommeren vil øge det britiske styrkebidrag i Afghanistan med omkring 1.400 soldater. Hovedparten af den britiske styrkeforøgelse vil blive udsendt til Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan, hvor også hovedparten af de danske styrker er udstationeret.

I den anledning udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Jeg hilser den britiske beslutning velkommen. Den afspejler den internationale enighed om, at det er helt afgørende at understøtte den positive udvikling, der er i gang i Afghanistan. Storbritannien yder allerede en stor indsats, som nu yderligere vil blive styrket. Det er vigtigt, at vi hjælper den afghanske regering med at forbedre sikkerhedssituationen og udvikle et stabilt demokrati. Det kræver – foruden en markant civil indsats – en robust militær indsats, navnlig i den sydlige del af Afghanistan.

Den danske regering deler den britiske regerings vurdering af behovet for at øge den internationale militære tilstedeværelse i Afghanistan. Derfor vil regeringen indlede drøftelser med Folketingets partier om at øge den danske militære tilstedeværelse i Afghanistan.”