Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Dansk europapolitisk udspil

Regeringspartierne er nået til enighed med Social-demokraterne og Det Radikale Venstre om et europapolitisk udspil, der skal danne grundlag for den afsluttende fase af arbejdet i EU-konventet om EU’s fremtid. Statsministeren og udenrigsministeren har haft drøftelser om dette emne med alle Folketingets partier.

Positionspapiret, der bærer titlen ”Ét Europa – mere effektivt, rummeligt og demokratisk”, præsenterer danske holdninger til alle de væsentligste spørgsmål, der drøftes i Konventet om EU’s fremtid.

Statsministeren udtaler i denne anledning:

”Arbejdet i Konventet er meget vigtigt. Det handler om rammerne for fremtidens EU. Fra dansk side skal vi præge denne debat aktivt. Positionspapiret ”Ét Europa- mere effektivt, rummeligt og demokratisk” er en klar melding om, hvor vi står, og i hvilken retning vi ønsker at gå.

Udspillet er udarbejdet i fællesskab med Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre. Der har været tale om et yderst konstruktivt samarbejde. Det er med stor tilfredshed, at jeg konstaterer denne brede politiske enighed om den danske linie i Konventet.”

Positionspapiret kan findes på Statsministeriets hjemmeside www.stm.dk og på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk