Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Den ungarske premierminister besøger Danmark

Den ungarske premierminister Péter Medgyessy besøger Danmark onsdag den 10. juli. Statsministeren har møde og efterfølgende frokost med Péter Medgyessy på Marienborg.

Ungarn forhandler for øjeblikket om optagelse i EU. Ungarn blev sammen med Polen og Tjekkiet medlem af NATO i 1999.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

”Jeg har lagt vægt på at mødes med mine kolleger fra EU's kandidatlande.

Forhandlingerne om Ungarns optagelse vil naturligvis stå i centrum for mine samtaler med den ungarske premierminister. Ungarn har gjort gode fremskridt i forhandlingerne, og jeg ser frem til at få en førstehåndsorientering om forhandlingerne fra ungarsk side.

Det danske formandskabs ambition er at afslutte udvidelsesforhandlingerne med op til 10 lande på topmødet til december. Jeg håber og forventer, at Ungarn vil være blandt disse lande.

Blandt de øvrige emner, som vi vil drøfte, er EU's fremtid og arbejdet i konventet om dette emne. Derudover vil vi drøfte NATOs udvidelse.”

* * *

Statsministerens samtale og frokost med premierminister Péter Medgyessy finder sted kl. 12.00-14.30 på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Der afholdes door step-pressemøde kl. 14.30 i gården (hvis vejret tillader det, ellers indenfor).

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af premierminister Péter Medgyessy kl. 12.00 på Marienborg.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.