Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR EU/Canada-topmøde den 19. december

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager den 19. december i Ottawa i det halvårlige topmøde mellem EU og Canada. Der har siden 1990 været afholdt topmøder mellem EU og Canada.

Drøftelserne ventes fokuseret på mulighederne for at udbygge samarbejdet mellem EU og Canada, herunder de økonomiske relationer, aktuelle internationale emner samt muligheder for at styrke af det multilaterale system.

I forbindelse med besøget har statsministeren et bilateralt møde med den canadiske premierminister Jean Chrétien, hvor det dansk-canadiske forhold vil blive drøftet. Der ventes i den forbindelse indgået en samarbejdsaftale om bioteknologi.

Statsministeren udtaler i denne anledning: ”Jeg ser frem til EU/Canada-topmødet, som er det sidste formelle topmøde under det danske EU-formandskab. Forholdet mellem EU og Canada er tæt og er baseret på fælles værdier og visioner om frihed, frihandel og demokrati. Vi har en lang tradition for internationalt samarbejde og samhandel. Canada er samtidig en vigtig partner i de internationale organisationer.

En styrkelse af samarbejdet med Canada er et naturligt led i den fortsatte udvikling af et tæt og stabilt transatlantisk forhold. Mødet vil således være en god lejlighed til at styrke både EU’s og Danmarks forhold til Canada yderligere. Det kan ske inden for terrorbekæmpelse, i forbindelse med samarbejdet om de nordlige regioner, inden for ungdomsudveksling og i forhold til Afrika.

På det bilaterale møde mellem Danmark og Canada vil vi bl.a. drøfte besøgsudveksling samt muligheden for styrket forskningssamarbejde inden for bioteknologiområdet.”

* * *

Der afholdes fælles pressemøde med statsminister Anders Fogh Rasmussen og Canadas premierminister Chrétien torsdag den 19. december kl. 12:30 i The Media Reading Room, Room 237-C, Centre Block, Parliament Hill, Ottawa.

En fælles erklæring vil blive udsendt efter EU/Canada-topmødet (se www.eu2002.dk).

Kontaktinformation: Fuldm. Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35/40 80 36 88 Fuldm. Michael Helbo, 33 92 22 22/40 80 36 85