Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Fællesudvalget for erhvervsudvikling i Grønland har afsluttet sit arbejde

Statsministeren og landsstyreformanden nedsatte i maj måned et fælles grønlandsk-dansk udvalg, der skal komme med anbefalinger til, hvordan erhvervsudviklingen i Grønland kan styrkes.


Udvalget har i dag afleveret sine anbefalinger i rapporten ”Uden erhvervsudvikling – ingen velfærdsudvikling” til statsministeren og landsstyreformanden.


Statsministeren udtaler:

  • - Med rapporten har vi fået et vigtigt indspark til, hvad der skal til for, at Grønland kan få en mere selvbærende økonomi.
  • - Anbefalingerne i rapporten kommer fra erhvervsfolk. Det ser spændende ud. Det er anbefalinger med konsekvens, der også vil kræve modige politiske beslutninger at gennemføre.

Landsstyreformanden udtaler:

  • - Landsstyret ser nu frem til en politisk behandling af Fællesudvalgets rapport, som indeholder en række meget konkrete forslag til mål og initiativer, der alle har til formål at få skabt den nødvendige vækst inden for erhvervslivet på vejen mod en mere selvbærende økonomi.
  • - I den videre proces er det vigtigt at afstemme udvalgets forslag til initiativer med ikke mindst selvstyreprocessen. I tilrettelæggelsen af eventuelle nye reformer vil Landsstyret derfor sørge for at tage hensyn til den grundlæggende solidaritet i samfundet.

Rapporten kan læses på fællesudvalgets hjemmeside www.nanoq.gl/naleraq