Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Kommissionens besøg i Danmark skaber god platform for det danske EU-formandskab

EU-Kommissionen aflagde den 1. juli besøg i København for at drøfte prioriteterne for og arbejdet under det danske EU-formandskab i andet halvår 2002.

Under besøget mødtes regeringen med den samlede Kommission. Samtidig havde de enkelte ministre lejlighed til at drøfte dagsordenen på deres specifikke områder med de pågældende kommissærer.

Mødet bekræftede, at det danske EU-formandskab står med en meget omfattende dagsorden. Udvidelsen står i centrum for arbejdet, men også på de forskellige sektorområder ligger der store udfordringer og et meget krævende arbejde forude.

Kommissionen slutter op om prioriteterne i det danske formandskabsprogram. Det gælder hovedprioriteten - EU’s udvidelse – såvel som på de øvrige centrale områder i programmet: Frihed, sikkerhed og retfærdighed; Bæredygtig udvikling; Sikre fødevarer; Globalt ansvar.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtalte efter mødet med Kommissionen:

”Et godt samarbejde mellem Danmark og Kommissionen på alle niveauer bliver afgørende for, at de store opgaver under vort formandskab løses bedst muligt. Det gælder EU’s udvidelse som på de andre vigtige områder.

Mødet mellem regeringen og Kommissionen har vist enighed om vejen frem. Vi vil få et tæt samarbejde med Kommissionen. Mødet i dag har skabt en god platform for det videre arbejde.”