Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Møde med Europa-Parlamentets formand og formændene for Parlamentets politiske grupper

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mødes torsdag den 12. december med Europa-Parlamentets formand Pat Cox og formændene for Parlamentets politiske grupper ved en arbejdsfrokost i København. Foruden statsministeren deltager udenrigsminister Per Stig Møller og europaminister Bertel Haarder i arbejdsfrokosten, som holdes i Folketinget.

Emnet for drøftelsen vil være det kommende møde i Det Europæiske Råd, som afholdes i København den 12.-13. december. Hovedpunktet på dagsordenen er udvidelsesforhandlingerne. Endvidere vil der være en drøftelse af rammerne for den fremtidige organisering af formandskabet for Rådet.

I anledning af mødet udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Jeg ser frem til igen at mødes med Europa-Parlamentets formand Pat Cox og formændene for de politiske grupper. Vi vil koncentrere vores drøftelser om de emner, der er på dagsordenen for det forestående møde i Det Europæiske Råd. Det danske formandskab har i det forløbne halve år lagt meget vægt på en tæt kontakt til Europa-Parlamentet. Det har resulteret i et særdeles godt og målrettet samarbejde om de store udfordringer, der har skullet løses under det danske formandskab. Det positive samspil med Parlamentet har været af stor betydning for at nå de ønskede mål. Ved en fælles indsats har vi på den relativt korte tid, som et formandskab har til rådighed, nået en række resultater. Det vigtigste mål, som endnu ikke er nået, er beslutningen om udvidelsen. Også på det punkt har Europa-Parlamentet været en uundværlig samarbejdspartner.”

* * *

Kontaktinformation: Jesper Fersløv Andersen, 3392 2235/4080 3688.