Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Møde med kandidatlandene den 28. oktober 2002

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i dag udsendt invitationer til de 13 kandidatlandes stats- og regeringschefer, hvori de indbydes til møde med formandskabet i København den 28. oktober. Derudover er inviteret Kommissionens formand, Romano Prodi, kommissæren for udvidelsen, Günter Verheugen, og Rådets generalsekretær, Javier Solana.

Statsministeren udtaler i den anledning:

”Jeg har i dag inviteret mine kolleger fra de 13 kandidatlande til et møde i København mandag den 28. oktober. Der bliver tale om et kort møde med efterfølgende frokost. Formålet med mødet er at orientere kandidatlandene om resultaterne af Det Europæiske Råds møde i Bruxelles den 24. til 25. oktober.

Udvidelsen er det altdominerende dagsordenspunkt for Det Europæiske Råds møde i Bruxelles. Vi skal her tage stilling til, hvilke af kandidatlandene EU kan færdiggøre optagelsesforhandlingerne med ved udgangen af året. De 15 medlemslande skal desuden på mødet finde enighed om en fælles position på de udestående spørgsmål i udvidelsesforhandlingerne om landbrug og budget.

Jeg vil den 28. oktober informere kandidatlandene om resultaterne af Det Europæiske Råds møde. Mødet vil således markere indledningen på de afsluttende forhandlinger med kandidatlandene. Det bliver med andre ord startskuddet til udvidelsens slutspurt frem til målstregen i København i december.”

* * *

Mødet planlægges afholdt i Eigtveds Pakhus den 28. oktober 2002 kl. 10 til 14.30. Yderligere information til pressen om de nærmere praktiske omstændigheder vil følge senere.