Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR NATO-topmødet i Prag den 21.-22. november 2002

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er den 21.-22. november til NATO-topmøde i Prag.Topmødet omfatter stats- og regeringschefer fra de 19 NATO-lande samt de østeuropæiske og centralasiatiske medlemmer af det Euro-Atlantiske Partnerskabsråd.

Fra dansk side deltager endvidere udenrigsminister Per stig Møller og forsvarsminister Svend Aage Jensby:

Statsministeren udtaler i anledning af topmødet:

”Et NATO-topmøde er ikke en hverdagsbegivenhed. Sidste gang var i Washington i 1999 ved Alliancens 50-årsjubilæum. På torsdag og fredag mødes NATO for første gang på øverste niveau i et af de centraleuropæiske medlemslande, som blev budt velkommen i Washington. Det bliver samtidig præsident Havels afsked med sine kolleger efter et årti som sit lands statsoverhoved og levende symbol på omvæltningerne efter 1989.

Topmødet bliver historisk på flere måder. Der bliver tale om at tilbyde medlemskab til yderligere central - og østeuropæiske lande. Tre uger før vi i København forbereder os på at indbyde en række af de samme lande til at blive medlemmer af EU. I sandhed to store skridt på vejen til Europas integration i frihed.

NATO’s fortsatte tilpasning til de nye sikkerhedspolitiske vilkår, truslerne fra den internationale terrorisme og faren fra masseødelæggelsesvåben, bliver de tungeste emner på dagsordenen. Der vil blive lanceret et militært kapacitetsinitiativ, etableret en hurtig reaktionsstyrke samt lagt op til ændringer af kommandostrukturen i NATO.

NATO-topmødet handler om at styrke vor sikkerhed og opretholde et stærkt fællesskab mellem Europa og Nordamerika.”

* * *

For oplysninger om topmødets program, akkreditering m.v. henvises til www.natosummit.cz samt den danske ambassade i Prag (Karsten B. Nielsen, +420 724 026 975).

Der ventes fra dansk side afholdt pressemøder løbende under topmødet. Der vil blive informeret særskilt om tider og steder herfor, når endelige oplysninger om fordelingen af presserum i konferencecentret foreligger fra værternes side.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil endvidere benytte topmødet til at føre en række bilaterale samtaler. Det drejer sig bl.a. om Tyrkiets præsident Ahmet Necdet Sezer, Ungarns premierminister Péter Medgyessy samt Tjekkiets premierminister Vladimir Špidla.

Endelig kan oplyses at der fredag den 22. afholdes et dansk-baltisk morgenmadsmøde med deltagelse af landenes stats-, udenrigs og forsvarsministre. Der vil være door step pressemøde efter mødet kl. ca. 08:30 på Hotel Radisson SAS Alcron Hotel Praha, Crystal Ballroom, 1. sal.

* * *

Kontaktinformation:

Pressechef Michael Kristiansen, 40 72 72 24 Fuldm. Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35