Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Officielt besøg af Islands statsminister

Islands statsminister Halldór Ásgrimsson besøger statsminister Anders Fogh Rasmussen den 1.-2. marts 2005. Statsministeren udtaler i anledning af det forestående besøg:

”Jeg ser frem til at få besøg af min gode ven og kollega statsminister Halldór Ásgrimsson. Et besøg af den islandske statsminister i Danmark er altid helt specielt. Vores to landes historier går århundreder tilbage, og det er stadig helt særlige bånd, der knytter os sammen. Det viser både vores kulturelle fællesskab og vores tætte handelssamarbejde.

Island og Danmark har mange sammenfaldende interesser også internationalt, hvor vi har et tæt samarbejde i bl.a. NATO og FN. Danmark overtog i år formandskabet for Nordisk Ministerråd fra Island, hvor vi håber at videreføre det gode arbejde, Island gennemførte sidste år”.

* * *

Tirsdag den 1. marts klokken 15.00 har statsminister Anders Fogh Rasmussen politiske samtaler med statsminister Halldór Ásgrimsson i Statsministeriet. Klokken 17.00 samme dag er Statsminister Anders Fogh Rasmussen vært ved en reception på Nordatlantens Brygge. Dagen afsluttes med middag på Nordatlantens Brygge.

Onsdag den 2. marts er Statsminister Anders Fogh Rasmussen vært ved morgenmad på Marienborg efterfulgt af et kort besøg på Sophienholm.

Pressen har mulighed for at tage billeder ved de politiske samtaler og ved receptionen på Nordatlantens Brygge. Ved receptionen på Nordatlantens Brygge vil det, ved forudgående tilmelding til Michael Helbo på tlf. 33 92 22 22, være muligt for pressen at stille spørgsmål til de to statsministre om besøget.

Yderligere spørgsmål: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22