Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Præsentation af program for EU-formandskabet

Statsminister Anders Fogh Rasmussen, udenrigsminister Per Stig Møller og europaminister Bertel Haarder offentliggør fredag den 28. juni 2002 arbejdsprogrammet for det kommende danske formandskab for EU.

I anledning af præsentationen af formandskabsprogrammet udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Formandskabets start er nu nært forestående. Det bliver et særdeles travlt og vigtigt formandskab – for Danmark og for Europa. Vi har en omfattende dagsorden foran os. Men vi er velforberedte og glæder os til at komme i gang.

Øverst på dagsordenen står naturligvis EU’s udvidelse. Det er en historisk mulighed for Europa. Og vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at opfylde målet: At afslutte optagelsesforhandlingerne på topmødet i København i december med de kandidatlande, som er klar - helst alle 10.

Men vi skal også løse andre vigtige opgaver. Dem vil man kunne læse mere om i vores arbejdsprogram for formandskabet, som jeg ser frem til at offentliggøre på fredag.”

* * *

Pressekonferencen afholdes kl. 09:30 i Sal III i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2, indgang G. Der vil være adgang fra kl. 09:00 for kamerahold.

Pressekort skal bæres synligt.

Pressekonferencen vil blive afholdt på dansk, og der vil ikke være tolkning. Til information præsenterer udenrigsminister Per Stig Møller klokken 15:00 samme dag arbejdsprogrammet i Bruxelles. Her vil sproget være engelsk.

Yderligere informationer: Michael Christian Helbo, +45 3392-2222