Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Præsidentvalget i USA

Præsidentkandidat John Kerry har i en tale meddelt, at han accepterer nederlaget ved det amerikanske præsidentvalg i går. Det står hermed klart, at præsident George W. Bush fortsætter som USA's præsident i de næste fire år.

Statsministeren udtaler i denne forbindelse:

”Jeg har her til aften sendt et brev til præsident Bush, hvor jeg ønsker ham tillykke med valgsejren. Jeg udtrykker i brevet forventning om, at det gode dansk-amerikanske forhold opretholdes og opfordrer til, at vi sammen gør en indsats for tilføre forholdet mellem USA og Europa ny energi.

Europa og USA kan sammen håndtere udfordringer, som vi ikke kan klare alene. Det gælder globale spørgsmål om f.eks. terrorbekæmpelse, sikkerhed og bæredygtig udvikling. Og det gælder konkrete problemstillinger som den arabisk/israelske konflikt. Her håber jeg, at en ny Bush-administration vil være indstillet på at engagere sig aktivt og lægge det nødvendige pres på begge parter i konflikten.

Jeg håber og tror, at vi med præsidentvalget har en mulighed for at få sat en ny og fremadrettet dagsorden for samarbejdet mellem USA og Europa. Det vil være et mål for den danske regering – i samarbejde med andre europæiske regeringer og den ny amerikanske administration – i de kommende måneder.”