Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsbesøg af Tysklands forbundspræsident Johannes Rau og fru Christina Rau

Torsdag den 25. april 2002 mødes statsministeren med den tyske forbundspræsident Johannes Rau til politiske samtaler efterfulgt af en officiel frokost.

Johannes Rau aflægger sammen med sin hustru, fru Christina Rau, statsbesøg i Danmark fra onsdag den 24. april til fredag den 26. april.

H.M. Dronningen er vært for besøget.

* * *

De politiske samtaler mellem statsministeren og forbundspræsidenten vil fokusere på det dansk-tyske forhold, herunder det gode samarbejde i grænselandet, de overordnede Europa-politiske spørgsmål samt samarbejdet omkring Østersøen.

Statsbesøget er et fornemt udtryk for det tætte og venskabelige forhold mellem Tyskland og Danmark.

Statsministeren udtaler før besøget:

'Jeg ser meget frem til besøget af forbundspræsident Johannes Rau. Det dansk-tyske forhold er helt uden problemer, og Tyskland er en af Danmarks allervigtigste samarbejdspartnere på den internationale arena. Tyskland og Danmark arbejder tæt sammen i Europa-politiske spørgsmål, vort samarbejde i grænselandet er et forbillede for andre lande, og vi samarbejder tæt på det forsvarsmæssige område i Afghanistan og i det dansk/tysk/polske korps.'

* * *

De politiske samtaler mellem statsministeren og forbundspræsidenten finder sted torsdag den 25. april kl. 11.10-12.00 i Statsministeriet, Egetræssalen.

Der afholdes efterfølgende pressemøde kl. 12.00-12.20 i Spejlsalen, Statsministeriet.

Der vil samme dag derudover være photo opportunity i forbindelse med:

- Statsministerens modtagelse af forbundspræsidenten ved Dronningeporten kl. 11.05; - Umiddelbart før de politiske drøftelser i Egetræssalen kl. 11.10.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information:

Pressechef Michael Kristiansen, tlf.: 33 92 22 59/40 72 72 24 el. fuldmægtig Jesper Fersløv Andersen 33 92 22 35.