Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger Tanzania og Mozambique

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger Tanzania og Mozambique fra den 10. – 14. oktober 2005.

Statsministeren skal mødes med politiske ledere og oppositionen i de to lande. Besøget finder sted på et vigtigt tidspunkt få uger før, at der er valg i Tanzania.

Statsministeren skal endvidere besøge en række dansk støttede udviklingsaktiviteter for at få et førstehåndsindtryk af, hvordan det danske udviklingssamarbejde virker i praksis.

Statsministeren udtaler i den anledning:

”Regeringen har sat Afrika højt på den udenrigspolitiske dagsorden. Og det er der god grund til. For mens globalisering og frihandel har bragt millioner af mennesker i Asien ud af fattigdom, så har vi ikke set de samme fremskridt i Afrika. Her er vi fortsat langt fra FN’s mål om at halvere fattigdommen.

Jeg glæder mig til at få mulighed for at drøfte udviklingen i Afrika med de politiske ledere i Tanzania og Mozambique og høre deres bud på, hvordan vi bedst fremmer en positiv udvikling.”

* * *

Nedenfor er overordnede programpunkter fra det foreløbige program. Det understreges, at programmet er foreløbigt, hvorfor ændringer kan forekomme. Et endeligt og mere detaljeret program (inklusive pressemøder) vil blive udsendt til pressen før afrejse. Dansk presse, der ønsker at dække besøget, bedes kontakte Michael Helbo, se nummer nedenfor.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22

Foreløbigt program:

Søndag den 9. oktober - Ankomst til Dar es Salaam (Tanzania) sent om aftenen

Mandag den 10. oktober - Møde med repræsentanter for den politiske opposition - Arbejdsfrokost med CTI (Confederation of Tanzania Industries) - Møde med studerende på universitetet i Dar es Salaam. - Politiske samtaler med præsident Benjamin William Mkapa m.fl. - Officiel middag i State House ved Præsident Benjamin William Mkapa

Tirsdag den 11. oktober - Transport fra Dar es Salaam til Iringa - Besøg i landdistrikt med danskstøttede aktiviteter - Besøg ved sundhedsklinik - Besøg ved miljøaktiviteter i Iringa by - Transport fra Iringa til Dar es Salaam

Onsdag den 12. oktober - Transport fra Dar es Salaam til Zanzibar - Møde med præsident Amani Abeid Karume og andre politiske ledere p堠 Zanzibar. Møde med oppositionens kandidat til præsidentposten. - Besøg ved såkaldt Discussion Forum - Transport fra Zanzibar til Pemba (Mozambique)

Torsdag den 13. oktober - Besøg ved dansk-støttede undervisningsaktiviteter, bl.a. ved et lærerseminarium og en folkeskole - Afgang fra Pemba til Tete - Besøg ved forskellige sundhedsaktiviteter - Afgang til Maputu

Fredag den 14. oktober - Samtale med præsident Armando Emilio Guebuza og premierminister Luísa Dias Diogo - Hjemrejse til København