Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen II (2005-07)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager i Nordisk Råds 57. session i Reykjavik

I dagene 24.-26. oktober deltager statsminister Anders Fogh Rasmussen i Nordisk Råds 57. session i Reykjavik, hvor han bl.a. mødes med Norges nyvalgte statsminister Jens Stoltenberg.

I forbindelse med sessionen afholdes en række møder. Det drejer sig om nordisk-baltisk statsministermøde, nordisk statsministermøde, nordisk statsministermøde med lederne for Færøerne, Grønland og Åland samt nordisk statsministermøde med Nordisk Råds Præsidium. Herudover deltager statsministeren i generaldebatten i Nordisk Råds session.

Endelig mødes statsministrene fra de nordiske og baltiske EU-medlemmer for at forberede Det Europæiske Råds møde den 27. oktober 2005.

Statsministeren udtaler i denne forbindelse:

”Jeg ser frem til at deltage i Nordisk Råds session i Reykjavik. Danmark har i 2005 haft formandskabet for Nordisk Ministerråd og vi har nået en række gode resultater. Regeringen har lagt vægt på et mere effektivt nordisk samarbejde samt et styrket samarbejde om innovation og forskning og fjernelse af grænsehindringer.

Jeg ser også frem til mødet med Norge nye statsminister Jens Stoltenberg og møderne i den nordisk-baltiske kreds. Vi har med årene fået et godt og tæt samarbejde i den nordisk-baltiske kreds, som jeg tillægger stor vægt.”

* * *

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, 33922222