Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen i spidsen for EU-topmøde med Japan

Statsminister Anders Fogh Rasmussen aflægger besøg i Japan den 8.-9. juli 2002, hvor han står i spidsen for EU under topmødet med Japan den 8. juli 2002.

Formålet med topmødet er at styrke det nære samarbejde mellem EU og Japan.

EU og Japan deler synspunkter på en række væsentlige globale spørgsmål. EU og Japan yder 75 procent af verdens udviklingsbistand og har taget têten i bestræbelserne på at begrænse CO2 udslippet.

På dagsordenen er den fælles EU-Japan handlingsplan, der omfatter centrale politiske, økonomiske og kulturelle spørgsmål, herunder det kommende verdenstopmøde i Johannesburg og den humanitære indsats i Afghanistan og Kyoto-protokollen om reduktion af CO2-udledning.

Den udenrigspolitiske situation og fælles indsatser i forhold til bl.a. Mellemøsten, Indien/Pakistan og Nordkorea står også på dagsordenen. Desuden vil forberedelserne af ASEM 4 topmødet i København til september blive drøftet.

Forud for topmødet udtaler statsminister Anders Fogh Rasmussen:

”Topmødet skal bringe en række fælles globale initiativer fremad. EU og Japan spiller en afgørende rolle politisk og økonomisk. Vi må leve op til denne rolle gennem støtte til øget internationalt samarbejde ikke mindst i forhold til miljøet og de fattigste lande.”

* * *

Udover selve EU/Japan-topmødet vil Statsministeren under besøget i Japan føre samtaler med den japanske premierminister Koizumi.

Statsministeren vil også mødes med repræsentanter for japansk og dansk erhvervsliv, kulturliv og presse.

Besøget i Japan er det første af en dansk statsminister siden 1991.

* * *

Der afholdes pressemøde med statsminister Anders Fogh Rasmussen, premierminister Koizumi og Kommissionens formand, Romano Prodi, den 8. juli kl. 16.00 på premierministerens kontor, presselokalet, første sal.

Der kræves akkreditering.

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.