Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen til EU-Latinamerika topmøde

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager den 17.-18. maj i EU/Latinamerika-topmødet i Madrid. Der er tale om opfølgning på det første topmøde mellem EU og Latinamerika, der afholdtes i Rio de Janeiro i juni 1999.

Mødet skal styrke det politiske, økonomiske og sociale/kulturelle samarbejde mellem de to regioner

Der vil i forbindelse med mødet blive holdt et topmøde mellem EU-landene og den latinamerikanske handelssammenslutning Mercosur.

Som kommende EU-formand vil statsministeren endvidere den 18. maj i Madrid deltage i særlige EU-trojka møder med de centralamerikanske lande, handelssamarbejdet omkring Andes-bjergene (Andin-landene) samt Mexico.

Endelig vil statsministeren i Madrid holde bilaterale møder med Brasiliens præsident Fernando Cardoso, Chiles præsident Ricardo Lagos og Mexicos præsident Vicente Fox.

Den 17. maj er det spanske kongepar værter for en gallamiddag

Statsministeren udtaler før topmødet:

'Jeg ser frem til i Madrid at drøfte mulighederne for et styrket samarbejdet mellem EU og de Latinamerikanske lande. Jeg ser især frem til drøftelserne af handelspolitiske spørgsmål, herunder forholdet mellem EU og de latinamerikanske handelsgrupperinger. Jeg vil endvidere i Madrid holde en række bilaterale samtaler - især med sigte på Johannesburg-topmødet om bæredygtig udvikling, hvor flere af de latinamerikanske lande vil spille en central rolle.'

* * *

Der afholdes pressemøder på følgende tidspunkter:

- EU/Latinamerika: 17. maj kl. 17.15
- EU/Mercosur: 17. maj kl. 19.00
- EU/Andin: 18. maj 13.30
- EU/Mexico: 18. maj 16.30

Pressemøderne finder sted i Auditorium A i konferencecentret, Palacio Municipal de Congresos, på adressen Palacio de Congresos de las Naciones, Avenida de la Capital de España, 28042 Madrid.

(Pressecenter, tel: +34 91 599 58 79; fax: +34 91 599 58 78).

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35