Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen til nordisk statsministermøde

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager i de nordiske statsministres sommermøde i Molde, Norge, den 12.-13. maj 2002. Molde, der ligger på den norske Atlanterhavskyst, er statsminister Kjell Magne Bondeviks fødeby. Sydafrikas præsident, Thabo Mbeki, er indbudt som gæst til det nordiske statsministermøde. Der bliver holdt et fælles nordisk-sydafrikansk topmøde, og statsminister Anders Fogh Rasmussen holder et særskilt møde med præsident Mbeki. Statsministeren udtaler forud for mødet: 'Jeg ser meget frem til mødet, som der er en lang nordisk tradition for, og som også har til formål at styrke de personlige forbindelser mellem de nordiske statsministre.

Jeg ser ikke mindst frem til samtalerne med Sydafrikas præsident Thabo Mbeki. På mit eget møde med præsident Mbeki vil jeg især drøfte Johannesburg-topmødet om bæredygtig udvikling til september. Vi har en stærk fælles interesse i at arbejde sammen om at opnå et positivt resultat fra topmødet. Regeringen ønsker, at vi i Johannesburg kan nå til enighed om en global aftale, der både kan skabe øget frihandel og sikre bedre regeringsførelse. Og jeg ser frem til at drøfte perspektiverne for en sådan aftale med præsident Mbeki.' Fru Anne-Mette Rasmussen deltager i sommermødet i Molde.

* * *

Der er fælles pressemøde med de nordiske statsministre den 12. maj kl. 14.00-14.30 i presselogen, Molde Stadion. Der er fælles pressemøde med de nordiske statsministre og Sydafrikas præsident Thabo Mbeki den 12. maj kl. 16.30-17.00 samme sted. Yderligere oplysninger om arrangementet: Fuldmægtig Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35/40 80 36 88.