Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler efter et møde i dag med overrabbiner Bent Lexner og formanden for Mosaisk Trossamfund Jacques Blum:

”Løbesedlen fra den ekstremistiske muslimske organisation Hizb-ut-Tahrirs er både chokerende og afskyvækkende. Den viser, at der i Danmark er mennesker som ikke blot foragter og forkaster alt hvad det danske samfund står for. Men tilsyneladende også opfordrer til overgreb på mennesker med en bestemt religion.

Deres handlinger og opførsel er til skade for alle i det danske samfund, ikke mindst de indvandrere, der hver dag bidrager positivt til det danske samfund og som ønsker at leve i fred og fordragelighed.

Jeg går ud fra, at lederne af de muslimske indvandrerorganisationer tager afstand fra Hizb-ut-Tahrirs løbeseddel, og jeg skal opfordre til at dette sker offentligt og markant.

Den afskyvækkende løbeseddel efterforskes nu af politiet. Og jeg har over for overrabbiner Bent Lexner og formanden for Mosaisk Trossamfund Jacques Blume udtrykt min beklagelse over, at sådanne ytringer fremsættes i det danske samfund.”