Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren besøger Houston

Den 20.-22. april 2004 aflægger statsministeren besøg i Houston, Texas.

Anledningen til besøget er Holocaust Museum Houston’s tildeling af en udmærkelse til Danmark for redningsaktionen i oktober 1943 af de danske jøder. Statsministeren vil på Danmarks vegne modtage udmærkelsen, som er indstiftet til minde om præsident Lyndon B. Johnson. Blandt tidligere modtagere er udenrigsminister Colin Powell og filminstruktøren Steven Spielberg. Prisen, som ikke tidligere er givet til ikke-amerikanere, overrækkes den 21. april 2004. Statsministeren vil kvittere ved bl.a. at overrække museet en model af en af de fiskekuttere, som sejlede flygtende jødiske medborgere til sikkerhed i Sverige. Modellen er fremstillet af Dragør Museum, som er i færd med at restaurere skibet.

Statsministeren vil under sit ophold i Houston holde en politisk tale på James Baker Institute for Public Policy ved Rice University, en af byens store læreanstalter. Statsministeren vil her kommentere udviklingen i Mellemøsten, som er et speciale ved instituttet, og redegøre for sine synspunkter om de transatlantiske forbindelser, navnlig forholdet mellem EU og USA efter 11. september 2001. Statsministeren skal tillige mødes med tidligere udenrigsminister James Baker, der p.t. bl.a. fungerer som den amerikanske regerings særlige udsending for eftergivelse af den irakiske gæld.

Derudover besøger Statsministeren Johnson Space Center. Centret er vært ved en rundvisning, hvor statsministeren bl.a. skal se Mission Control Center samt få en introduktion til den amerikanske rumfærge af NASA’s astronauter.

* * *

Der tages forbehold for ændringer. Et endeligt program med flere programpunkter vil blive udsendt når besøget nærmer sig.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo tlf. 33 92 22 22