Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen III (2007-09)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren besøger Indien

Statsminister Anders Fogh Rasmussen og fru Anne-Mette Rasmussen aflægger officielt besøg i Indien 3. – 8. februar 2008. Med på rejsen er en delegation af danske virksomheder og erhvervsorganisationer. Statsministeren vil blandt andet besøge Bangalore og New Delhi.

Besøget omfatter politiske samtaler med Indiens premierminister Manmohan Singh om internationale spørgsmål samt om relationerne mellem Danmark og Indien.

I forbindelse med besøget vil der blive underskrevet tre bilaterale aftaler.

Danmark som forretningspartner og som et attraktivt investeringsland vil blive markedsført under besøget blandt andet ved virksomhedsbesøg og netværksarrangementer med deltagelse af ledende danske og indiske erhvervsfolk.

Statsministeren besøger Indian Institute of Management i Bangalore, hvor han vil tale om globalisering og diskutere globaliseringens muligheder med indiske forskere og studerende.

Derudover vil statsministeren deltage i åbningen af en stor klimakonference – ”Delhi Sustainable Development Summit” den 7. februar.

Statsministeren udtaler: ”Jeg ser frem til at besøge Indien. Indien er et land med store muligheder og med en imponerende økonomisk vækst. Indien spiller en stadig større rolle på den internationale politiske scene. Derfor er det vigtigt at udbygge relationerne mellem vore to lande og drøfte spørgsmål af fælles interesse. Her vil ikke mindst klimaforandringer være et centralt emne”.

Yderligere oplysninger:Michael Ulveman, 33922259