Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren besøger Polen

Statsminister Anders Fogh Rasmussen aflægger fredag den 28. februar besøg i Polen.

Statsministeren skal bl.a. mødes med præsident Aleksander Kwasniewski og premierminister Leszek Miller.

Besøget indledes med, at statsminister Anders Fogh Rasmussen holder en europapolitisk tale på Europa-kollegiets afdeling i Natolin ved Warszawa under overskriften ”Europa efter udvidelsen”.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

”I mine møder med præsident Kwasniewski og premierminister Miller forventer jeg at få en orientering om Polens arbejde med at ratificere traktaten, ligesom vi vil drøfte andre Europapolitiske spørgsmål af fælles interesse.

Arbejdet i konventet om EU’s fremtid går meget stærkt fremad. Jeg vil derfor i forbindelse med besøget fremlægge mine og den danske regerings visioner for indretningen af det fremtidige arbejde for et udenlandsk publikum.

Polen er en vigtig nabo og en central samarbejdspartner i det udvidede EU og i NATO. Jeg ser derfor frem til dette besøg, hvis overordnede tema vil være vores fælles fremtid i det nye Europa.”

* * *

Statsministerens europapolitiske tale finder sted kl. 11.00 på Europa-kollegiet i Natolin, Nowoursynowska 84.

Der vil være mulighed for journalister til at overvære talen på Europa-kollegiet, der endvidere transmitteres på den polske kanal TVN 24.

Der afholdes pressemøde efter statsministerens tale i Natolin i Europa-kollegiets hovedbygning kl. ca. 12.15.

Statsministerens møde med præsident Aleksander Kwasniewski finder sted kl. 14.30 i Præsidentpaladset, Krakowskie Przedmiescie 48/50, Warszawa. Der vil være photo opportunity i begyndelsen af mødet i White Room.

Statsministerens møde med premierminister Leszek Miller finder sted kl. 16.30 i premierminister Millers kancelli, Al. Ujazdowski 1/3, Warszawa. Der vil være fotomulighed i forbindelse med, at statsministeren bydes velkommen af statsminister Miller i indgangshallen samt i forbindelse med mødets start på 1. sal.

Der vil være fælles pressemøde med statsminister Anders Fogh Rasmussen og premierminister Miller kl. 17.15. Pressekonferencen finder sted i den store hal på 1. sal.

Vedr. akkreditering ifm. statsministerens tale i Natolin og møderne med præsident Kwasniewski og premierminister Miller vil den danske ambassade i Warszawa, Bolette Weis Fogh, tlf. +48 22 565 2900, være behjælpelig.

* * *

Yderligere oplysninger:

Pressechef Michael Kristiansen, 33 92 22 59/40 72 72 24 Fuldmægtig Michael Helbo, 33 92 22 22/40 80 36 85