Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren deltager i de nordiske statsministres sommermøde i Harpsund i Sverige den 29.-30. juni

Statsminister Anders Fogh Rasmussen deltager den 29.-30. juni i de nordiske statsministres årlige sommermøde i Harpsund i Sverige.

Det nordiske statsministre afholder søndag eftermiddag et møde, hvor de vil drøfte styrket nordisk-baltisk samarbejde i EU, aktuelle EU-spørgsmål, forholdet til Rusland, de transatlantiske forbindelser og kampen mod terror.

Søndag aften er der middag og mandag formiddag har de svenske værter arrangeret et fælles program for de nordiske statsministre og deres ægtefæller.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler:

”Jeg ser frem til de nordiske statsministres sommermøde i Harpsund. Det er altid godt at mødes i den nordiske kreds. Vi har et fælles syn på mange spørgsmål.

Jeg ser ikke mindst frem til drøftelsen af styrket nordisk-baltisk samarbejde i EU. Det er et område, hvor vi kan drage fordel af et styrket uformelt samarbejde. Det så vi senest forud for EU topmødet i Thessaloniki, hvor de seks statsministre fra de nordiske EU lande og de tre baltiske lande med to fælles breve om maritim sikkerhed og demokratisering af den arabiske verden var med til at sætte dagsordenen for topmødet.

Vi bør fortsætte i dette spor og også forfølge andre muligheder for styrket nordisk-baltisk samarbejde.”

* * *

Yderligere oplysninger: Fuldmægtig Michael Helbo, tlf.: 40 80 36 85.