Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren i Europa-Parlamentet.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen har i dag præsenteret det danske EU-formandskabs program og prioriteter i Europa-Parlamentet i Strasbourg. Udover hovedprioriteten udvidelsen kom statsministeren ind på formandskabets øvrige overskrifter: frihed, sikkerhed og retfærdighed, bæredygtig udvikling, sikre fødevarer og globalt ansvar.

Statsministeren sagde i sin tale bl.a.:

” Den vigtigste opgave i dette halvår er at afslutte forhandlingerne om udvidelse af EU med op til 10 nye medlemslande. Det var i København i 1993, at betingelserne for optagelse i EU blev defineret. Og det kan nu blive i København i 2002, at forhandlingerne om udvidelsen bliver gjort færdige. Fra København til København.

Det danske formandskab vil gøre sit yderste for at løfte denne og de øvrige vigtige opgaver, vi har fået betroet. Vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for alle vore partnere.”

Efter debatten i Europa-Parlamentet udtaler statsministeren:

”Jeg konstaterer med tilfredshed, at Europa-Parlamentet, Kommissionen og formandskabet deler samme mål og vision. Et fælles ønske om at afslutte forhandlingerne om udvidelsen inden årets udgang.”

Statsministerens tale kan findes på det danske formandskabs hjemmeside www.eu2002.dk.