Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren modtager NATO's generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer

Statsminister Anders Fogh Rasmussen modtager fredag den 30. april NATO’s generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer i forbindelse med dennes officielle besøg i Danmark.

Jaap de Hoop Scheffers besøg i Danmark er et tiltrædelsesbesøg. Han overtog posten som NATO-generalsekretær i januar 2004 efter Lord Robertson afgang/tilbagetrædelse.

Statsministeren udtaler i den forbindelse:

”Jeg ser frem til at byde NATO’s generalsekretær velkommen i København i forbindelse med generalsekretærens første besøg i Danmark. Jaap de Hoop Scheffer kommer til Danmark en måned efter optagelsen af syv nye NATO-lande og dagen før vi i Dublin kan fejre EU’s udvidelse. Vi mødes i et samlet og helt Europa. NATO ́s rolle i kampen mod terrorisme, NATO’s fremtidige rolle i Afghanistan, udviklingen af partnerskaber med landene i Mellemøsten og videreudviklingen af NATO’s kapaciteter vil uden tvivl være centrale elementer i vores samtale. Der er ingen tvivl om, at den fortsatte tilpasning af NATO til nye trusler og udfordringer også vil skulle drøftes på topmødet i Istanbul om to måneder.

Det danske forsvar står ligeledes over for en markant tilpasning, der skal indrette forsvaret til den nye tids krav. Dette aspekt vil vi også drøfte.”

Udover statsministeren bliver Jaap de Hoop Scheffer under sit officielle besøg modtaget af H.M. Dronningen, som er vært ved en frokost, samt af udenrigsministeren, forsvarsministeren og medlemmer af Folketinget.

* * *

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35/40 80 36 88.