Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren modtager NATO''s generalsekretær Lord Robertson

Statsminister Anders Fogh Rasmussen modtager torsdag den 11. september NATO’s generalsekretær Lord Robertson i forbindelse med dennes officielle besøg i Danmark.

Lord Robertsons besøg i Danmark er et afskedsbesøg. Han ophører som NATO-generalsekretær med udgangen af året.

Statsministeren udtaler i den forbindelse:

”Jeg ser frem til mødet med NATO’s generalsekretær. Jeg vil takke Lord Robertson for hans store indsats i de fire år som generalsekretær. Beslutningen ved NATO-topmødet i Prag i november sidste år om at udvide NATO med syv nye lande, herunder de tre baltiske lande, vil stå som en markant milepæl.

Jeg møder Lord Robertson på to-års dagen for det afskyelige terrorangreb på USA. Den 11. september har markant ændret vores sikkerhedspolitiske tankegang. NATO’s tilpasning til den nye tids trusler, herunder terrorisme og masseødelæggelsesvåben, vil uden tvivl stå centralt i vores drøftelser. Det er nødvendigt, at NATO bliver mere fleksibel og at vore styrker bliver mere mobile og i stand til at varetage vores sikkerhedsinteresser globalt.

Det danske forsvar står ligeledes over for en markant tilpasning, der skal indrette forsvaret til den nye tids krav. Dette aspekt forventer jeg også at drøfte.”

Udover statsministeren bliver Lord Robertson under sit officielle besøg modtaget af H.M. Dronningen, som er vært ved en frokost, samt af forsvarsministeren og medlemmer af Folketinget.

***

Mødet finder sted i Statsministeriet kl. 10.20-11.20. Der er fælles pressemøde kl. 11.20-11.35 i Spejlsalen.

Der vil endvidere være billedmulighed i forbindelse med statsministerens modtagelse af Lord Robertson i Dronningeporten kl. 10.15 og ved begyndelsen af mødet kl. 10.20.

Pressekort skal medbringes og bæres synligt. Medbragte mobiltelefoner bedes slukket inden pressemødets start.

Det er ikke tilladt at anvende nogen former for trådløst sendeudstyr, herunder mikroports, i Statsministeriet.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, 33 92 22 22 eller 40 80 36 85.