Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren møder Chiles præsident

Statsminister Anders Fogh Rasmussen møder i morgen tirsdag den 27. januar Chiles præsident Ricardo Lagos Escobar i forbindelse med dennes officielle besøg i Danmark.

Chiles præsident aflægger officielt besøg i Danmark i dagene 25.-27. januar. H.M. Dronningen er under besøget vært ved en officiel frokost. Præsidenten har herudover møder med bl.a. videnskabs-minister Helge Sander, Folketinget, LO, Dansk Industri samt repræsentanter for dansk erhvervsliv.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler:

”Chile er som Danmark en åben økonomi, hvor udenrigshandel spiller en stor rolle for landets økonomi. EU indgik en frihandelsaftale med Chile under det danske EU formandskab.

Chile er et ungt, men stabilt demokrati, som med god ret er blevet et forbillede for mange af de latinamerikanske lande. Besøget af præsident Ricardo Lagos Escobar er en kærkommen lejlighed til at drøfte muligheden for at styrke forbindelserne mellem vore to lande, herunder ikke mindst på handelsområdet.”

* * *

Mødet afholdes tirsdag den 27. januar klokken 15:00 i Statsministeriet. Der vil være mulighed for pressen for at tage billeder ved mødets start. Efter mødet, klokken 16:00, afholdes fælles pressemøde i Statsministeriets Spejlsal.

For adgang til Statsministeriet kræves pressekort. Pressekortet skal bæres synligt. Medbragte mobiltelefoner bedes slukket inden pressemødets start. Det er ikke tilladt at anvende nogen former for trådløst sendeudstyr, herunder mikroports, i Statsministeriet.

Yderligere oplysninger: Michael Helbo, tlf. 33 92 22 22