Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Berlusconi

Statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger på tirsdag den 9. september den italienske premierminister Silvio Berlusconi i Rom.

Italien har formandskabet for EU i dette halvår og Silvio Berlusconi er formand for Det Europæiske Råd. Drøftelserne mellem premierminister Berlusconi og statsministeren vil derfor fokusere på aktuelle europapolitiske spørgsmål, herunder først og fremmest den kommende regeringskonference, der indledes den 4. oktober.

Statsministeren udtaler i anledning af rejsen:

"Forhandlingerne i regeringskonferencen bliver meget vigtige for Danmark og Europa. Premierminister Berlusconi vil stå i spidsen for arbejdet og sidde for bordenden, når vi mødes i Det Europæiske Råd. Jeg er derfor glad for at få lejlighed til at drøfte de centrale spørgsmål på regeringskonferencens dagsorden med ham allerede nu.

På mødet i Rom vil jeg udtrykke dansk støtte til det italienske formandskabs bestræbelser på at afslutte forhandlingerne inden årets udgang. Det er muligt, fordi der ligger et godt og helstøbt traktatudkast fra EU-Konventet. Vi skal ikke starte fra bunden, men har et solidt udgangspunkt for vores arbejde."

* * *

Statsministerens møde med premierminister Berlusconi finder sted kl. 13.30-15.30 i Palazzo Chigi.

Yderligere oplysninger: Fuldmægtig Michael Helbo, 33 92 22 22/40 80 36 85.