Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Bulgariens premierminister den 19. juni

Den bulgarske premierminister Simeon Saxe-Coburg Gotha kommer på besøg i Danmark den 19. juni. Statsministeren har møde og efterfølgende frokost med premierministeren på Marienborg.

Bulgarien forhandler for øjeblikket om optagelse i EU. Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

'Jeg har lagt vægt på at mødes med mine kolleger fra kandidatlandene før Danmark overtager formandskabet for EU. Jeg ser derfor meget frem til at mødes med den bulgarske premierminister Simeon Saxe-Coburg Gotha.

Det er klart, at Bulgariens forberedelse til EU-medlemskab og forhandlingerne med EU vil stå centralt i vores samtaler. Bulgarien vil ikke kunne færdiggøre sine forhandlingerne om medlemskab af EU med udgangen af i år, men der vil skulle udarbejdes en plan for Bulgariens videre forhandlinger med EU. Perspektivet for Bulgariens afslutning af forhandlingerne afhænger af de videre fremskridt i den bulgarske reformproces.

Spørgsmålet om udvidelse af NATO, hvor Bulgarien også kandiderer til medlemskab, vil ligeledes være et meget væsentligt emne for vores samtaler. Danmark håber på en beslutning om en omfattende udvidelse af NATO på topmødet i Prag i november i år.'

* * *

Statsministerens samtale med premierminister Saxe-Coburg Gotha finder sted kl. 12.30-13.30 på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Der afholdes door step-pressemøde kl. 13.30 i gården (hvis vejret tillader det, ellers indenfor).

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af premierminister Saxe-Coburg Gotha kl. 12.30 på Marienborg.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.