Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Cyperns præsident

Cyperns præsident Glafkos Clerides er på besøg i Danmark den 2.-4. juni. Mandag den 3. juni har statsministeren en samtale med præsident Clerides og er senere samme dag vært for en frokost.

Cypern er et af de lande, der forhandler om optagelse i EU. Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

'Jeg har lagt vægt på at møde så mange af mine kolleger fra EU’s kandidatlande som muligt før Danmark overtager formandskabet for EU den 1. juli i år. Jeg ser derfor meget frem til at mødes med præsident Clerides for at få en førstehåndsberetning om Cyperns forhandlinger om optagelse i EU, der naturligvis vil stå i centrum for vores samtale på mandag.

Forhandlingerne med Cypern går godt. Cypern er i dag det land, der har lukket flest kapitler - 27 ud af de 31, som forhandlingerne omfatter.

Jeg ser også frem til at få en orientering om samtalerne mellem præsident Clerides og lederen af det tyrk-cypriotiske samfund Rauf Denktash om fremtiden for den delte ø. Det er mit håb, at disse samtaler, der føres med bistand fra FN, vil kunne føre til væsentlige fremskridt i retning af en løsning på øens problemer før udgangen af juni.'

* * *

Statsministerens samtale med præsident Clerides finder sted kl. 10.30-11.30 i Statsministeriet, Egetræssalen.

Der afholdes door step pressemøde kl. 11.30 foran Egetræssalen.

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af præsident Clerides ved Dronningeporten kl. 10.25 samt umiddelbart før mødet kl. 10.30 i Egetræssalen.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen 33 92 22 35.