Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med den tjekkiske premierminister Vladimír Špidla mandag den 9. september 2002

Den tjekkiske premierminister Vladimír Špidla kommer på besøg i Danmark den 9. september. Statsministeren har møde og efterfølgende frokost med premierministeren på Marienborg.

Tjekkiet forhandler for øjeblikket om optagelse i EU. Tjekkiet blev sammen med Polen og Ungarn medlem af NATO i 1999. Statsminister Anders Fogh Rasmussen udtaler i anledning af besøget:

“Jeg ser frem til mødet med den tjekkiske premierminister Vladimír Špidla. Jeg har lagt vægt på at møde alle mine kolleger fra kandidatlandene. Mødet med den tjekkiske premierminister vil blive det sidste i denne række af møder.

Det er klart, at Tjekkiets forhandlinger om optagelse i EU vil stå centralt i vores samtaler. Jeg ser frem til at få en orientering om forhandlingerne fra tjekkisk side. Det danske formandskab håber at kunne afslutte udvidelsesforhandlingerne med op til 10 lande på topmødet til december. Tjekkiet er blandt de lande, som jeg håber og forventer vil være blandt disse lande.

Blandt de øvrige emner, som vi skal drøfte, er EU’s fremtid og arbejdet i konventet om dette emne. Derudover vil vi drøfte NATO’s udvidelse”

* * *

Statsministerens samtale med premierminister Špidla finder sted kl. 10.30-11.30 på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Der afholdes pressemøde kl. 11.30 på Marienborg (i gården hvis vejret tillader det, ellers inden for).

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af premierminister Špidla på Marienborg kl. 10.25.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere oplysninger: Jesper Fersløv Andersen 33 92 22 35.