Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med lederen af det tyrkiske AK-parti, Tayyip Erdogan

Statsminister Anders Fogh Rasmussen skal mandag den 9. december mødes med lederen af det tyrkiske AK-parti, Tayyip Erdogan. Statsministeren mødte sidst Tayyip Erdogan den 26. november.

Statsministeren udtaler forud for mødet:

”Fra tyrkisk side har man gjort meget for at leve op til EU’s krav for at indlede optagelsesforhandlinger med Tyrkiet. Den nye tyrkiske regering har tilkendegivet at ville fortsætte dette arbejde, og jeg forventer, at Tayyip Erdogan vil give det danske EU-formandskab en redegørelse for det fortsatte arbejde med at reformere det tyrkiske samfund.

På EU-topmødet i København den 12.-13. december vil EU skulle træffe afgørelse om næste fase i Tyrkiets EU-kandidatur. I den forbindelse vil alle Tyrkiets fremskridt i retning af at leve op til EU's krav blive inddraget i afgørelsen.

Jeg ser frem til at møde lederen af AK-partiet, Tayyip Erdogan, igen.”

Statsministerens møde med Tayyip Erdogan finder sted kl. 9.00-10.00 i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2, 1448 København K.

Der vil være fælles pressemøde kl. 10.00 i sal III.

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af Tayyip Erdogan kl. 9.00 ved indgangen til Eigtveds Pakhus samt ved begyndelsen af mødet kl. ca. 9.05 i salon A (pool ved sidstnævnte, henvendelse herom til Lisbet Rubinstein, Udenrigsministeriet, 33 92 08 41).

Pressekort skal bæres synligt.

Kontaktinformation: Michael Helbo, 33 92 22 22.