Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Maltas premierminister

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mødes onsdag den 22. maj med Maltas premierminister Edward Fenech-Adami. Malta er blandt de kandidatlande, der forhandler om optagelse i EU.

Statsministeren udtaler i anledning af mødet: ”Jeg har lagt vægt på at mødes med så mange af mine kolleger fra kandidatlandene som muligt, før Danmark overtager formandskabet for EU. Derfor er jeg glad for at mødes med den maltesiske premierminister. Det er klart, at forhandlingerne om Maltas optagelse i EU vil stå centralt for vores drøftelser i morgen. Malta vil med sine knap 400.000 indbyggere blive EU's mindste medlemsland. Men det er udtryk for et helt grundlæggende princip i EU, at både store og små lande behandles ensartet. Derfor er det også vigtigt for mig at få lejlighed til at høre fra premierminister Fenech-Adami selv hvilke problemer, der er tilbage i forhandlingerne set fra Maltas synspunkt.

Jeg vil overfor den maltesiske premierminister understrege, at det for Malta drejer sig om at få ryddet så mange af de udestående tekniske problemer af vejen som muligt, før Danmark overtager formandskabet. Det vil skabe de bedste forudsætninger for, at Malta kan afslutte sine forhandlinger med EU under det danske formandskab.”

* * *

Statsministerens samtale med premierminister Fenech-Adami finder sted kl. 14.15-15.15 i Statsministeriet, Egetræssalen.

Der afholdes door step pressemøde kl. 15.15 foran Egetræssalen.

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af premierministeren Fenech-Adami ved Dronningeporten kl. 14.10 samt umiddelbart før mødet kl. 14.15 i Egetræssalen.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen 33 92 22 35.