Indholdet på denne side vedrører regeringen Anders Fogh Rasmussen I (2001-05)
Pressemeddelelser

AFR Statsministeren mødes med Rumæniens premierminister den 7. juni

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mødes den 7. juni medRumæniens premierminister Adrian Nastase til en samtale og en frokost på Marienborg.

Rumænien forhandler for øjeblikket om optagelse i EU.

Statsministeren udtaler i anledning af besøget:

'Jeg har lagt vægt på at mødes med mine kolleger fra kandidatlandene før Danmark overtager formandskabet for EU. Jeg ser meget frem til at mødes med den rumænske premierminister Adrian Nastase.

Det er klart, at Rumæniens forberedelse til EU-medlemskab og forhandlingerne med EU vil stå centralt i vores samtaler. Rumænien vil ikke kunne færdiggøre sine forhandlinger om medlemskab af EU ved udgangen af i år, men der vil skulle udarbejdes en plan for

Rumæniens videre forhandlinger med EU. Perspektivet for Rumæniens afslutning af forhandlingerne afhænger af de videre fremskridt i den rumænske reformproces.

Spørgsmålet om udvidelsen af NATO, hvor Rumænien også kandiderer til medlemskab, vil ligeledes være et væsentligt emne for vores samtaler. Danmark håber på en beslutning om en omfattende udvidelse af NATO på topmødet i Prag i november i år.'

* * *

Statsministerens samtale med premierminister Nastase finder sted kl. 10.30-11.30 på Marienborg, Nybrovej 410, Lyngby.

Der afholdes pressemøde kl. 11.30 i gården (hvis vejret tillader det – alternativt inden døre).

Der vil endvidere være photo opportunity i forbindelse med statsministerens modtagelse af premierminister Nastase kl. 10.30 på Marienborg.

Pressekort bedes båret synligt.

Yderligere information: Jesper Fersløv Andersen, 33 92 22 35.